In de grote kerk en het prieeltje op de Dordtse kerstmarkt

Zondag 16 december 2012 

Op 16 december hadden we alweer ons vierde kerstoptreden dit jaar: we stonden in Dordrecht op de kerstmarkt. Dat ging er fijn! We mochten in de Grote Kerk zingen! En wie wil dat nu niet!

Bij binnenkomst kregen we een lekker warm kamertje toegewezen waar de koffie en thee al op ons stond te wachten. In de planning stonden vier optredens; twee keer in de Grote Kerk zelf en twee keer in de tuin van de Grote Kerk. Ons eerste optreden was binnen in de kerk. Wat een prachtige akoestiek! Nadat de dirigent ons eerste nummer afsloeg hoorden we onszelf nog zeker 2 seconden in de echo van de Kerk! Er zaten lekker veel mensen in de zaal naar ons te luisteren en het applaus was niet van de lucht! De tijd vloog voorbij en we moesten alweer ruimte maken voor de volgende groep. Onderweg terug naar ons warme kamertje kreeg onze dirigent Stephen Rothman van één van de toehoorders alle lof over ons optreden en over zijn arrangementen. En, de persoon in kwestie gaf zelfs aan dat hij wel interesse had om met ons mee te willen doen. Erg fijn want het was een man! En tja, die zijn er schaars in het koor.

Nadat we even lekker hadden genoten van een kopje koffie en thee togen we ons met ons “hallekiedallekie” – onze cd speler – naar de tent in de tuin. Nou ja tent, dat klinkt wat onaardig. Het was eigenlijk een snoezig prieeltje. Ook daar verzamelden enthousiaste, applaudisserende toehoorders zich om ons heen. Het was wel wat frisjes daar buiten, maar we hadden gelukkig onze winterjassen bij ons. Die deden het best leuk met onze Dickens outfit. Jawel, het was de primeur, de Charles Dickens outfit van Onomatopee! Zo’n mooi kostuum geeft toch een heel feestelijk- en kerstgevoel.

Na ons half uurtje in het prieeltje snel weer naar binnen om meteen door te gaan naar de Kerkzaal want we mochten alweer! Dit keer hadden we, behalve onze reguliere kerstliederen ook nog wat van The Promise ten gehore gebracht. Ja, in een Kerk met zo’n mooie akoestiek, dat konden we niet laten natuurlijk. Het was mooi om te zien hoe sommige mensen ademloos naar ons zaten te luisteren.

Vervolgens gingen we terug naar het prieeltje. Dit keer moesten we het opnemen tegen het geluid van een big band die ongeveer 100 meter verderop enthousiast stond te spelen. Geen probleem hoor een goede oefening. We nodigden ons publiek uit om vooral dichterbij te komen en dat gaf een aanstekelijk effect, er stond op het laatst een grote groep mensen dicht om ons heen.

Toen we moesten stoppen (tja het was 16:00 uur en de mensen van de kerk wilden ook weer op tijd naar huis) vond het publiek dit helemaal niet leuk. Er klonk van alle kanten “Aaah, nog één liedje?” maar helaas we moesten echt stoppen. We hebben echter de, ietwat teleurgestelde, mensen gerust kunnen stellen door ze te vertellen dat we op 21-12 en 22-12  nog een kerstconcert geven en dat er nog kaartjes voor beschikbaar zijn. (niet zo heel veel meer hoor mensen, dus: wees er snel bij!) “Hier mevrouw, kijkt u maar even op deze mooie flyer, ja die mag u gerust meenemen”. Daarna snel onze spulletjes weer bijeen gepakt en met een goed gevoel weer huiswaarts gekeerd. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan geven we onze “echte” kerstconcerten! Voor uw schrijver persoonlijk een soort van “ik ben bijna jarig”-gevoel.

Hopelijk tot ziens op 21 of 22 december!!

archief 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *