Concert “De Gouden Eeuw van het Nederlandse Cabaret en Kleinkunst” een groot succes

Zaterdag 13 oktober 2018 was het eindelijk zover: Vocal Ensemble Onomatopee kon eindelijk het publiek laten zien waar al dat harde werken van de afgelopen maanden toe had geleid. In een uitverkocht Ontmoetingscentrum De Tuyter dimde het licht en klonken de eerste tonen van het lied “Mens durf te leven”. Dit was het vertrek van een reis door het Nederlandse cabaret en kleinkunst landschap. Een landschap vol van herkenning, een lach en een traan. Tijdens de reis gaven de aandoenlijke leden van het seniorenkoor ‘Lust en Genoegen’ ook weer acte de présence. Het einde van dit concert betekent niet het einde van de reis, er is nog zoveel te zien en te horen dat een deel 2 van “De Gouden Eeuw van het Nederlandse Cabaret en Kleinkunst” niet uitgesloten is.  Na afloop van het concert was het fijn om te horen dat het publiek weer genoten had van dit prachtige concert.

De Gouden Eeuw van het Nederlandse Cabaret en KleinkunstFoto’s met dank aan: Tim Kroes

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De Gouden Eeuw van het Nederlands cabaret & kleinkunst

Concert 2018

Zaterdag 13 oktober

Ontmoetingscentrum De Tuyter

Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen aan den IJssel, Nederland

Aanvang: 14:15 uur

Vocal Ensemble Onomatopee presenteert het geheel nieuwe programma “De Gouden Eeuw van het Nederlands cabaret & kleinkunst”.
Een prachtig Nederlandstalig liedjesprogramma met grappige, mooie, kritische en ontroerende cabaret- en kleinkunstnummers uit de afgelopen honderd jaar.
Een treffend lied-overzicht van onze grootste en meest bekende Nederlandse cabaretiers en cabaretgroepen;
van Pisuisse, Toon Hermans, Wim Sonneveld, Don Quishocking tot Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen en vele anderen.

Entree € 10,- (inclusief kopje thee/koffie in de pauze)
Zaal open om: 13:45 uur

Geplaatst in Optreden | Een reactie plaatsen

Een liefdevol, gezond en muzikaal 2018

Vocal Ensemble Onomatopee wenst iedereen een liefdevol, gezond en muzikaal
Christmas_Fireworks_2018_538631_2048x1152

We hebben het jaar 2017 afgesloten met een spetterend Internationaal Kerst korenfestival. Na maanden van voorbereiding was het op zaterdag 16 december 2017 eindelijk zover. Terwijl de zaal langzaam vol liep, werden in de coulissen nog snel de laatste teksten en danspasjes doorgenomen. In tegenstelling tot andere jaren was dit concert meer in een theatervorm gegoten. Diverse koren traden in het voetlicht. Zo waren daar de aandoenlijke leden van het seniorenkoor ‘Lust en Genoegen’ die zo vriendelijk waren in te springen  toen bleek dat het ‘Juletid Sangkör Malmö’ koor uit Zweden voor de Algerabrug vaststond. Uit misschien wel het kerstland bij uitstek Oostenrijk was het koor ‘Zillertaler Haderlumpen’ te gast. In authentieke klederdracht brachten zij de meest prachtige kerstzang ten  gehore, begeleid door charmante danspasjes. Verder waren er nog zangkoren uit Amerika en Schotland te gast, die beide kerstliederen zongen specifiek horend bij de traditie van beide landen. Speciale gaste was de harpiste Harriette Katsman die met haar sfeervolle muzikale begeleiding en solostukken het publiek in vervoering bracht. Kortom het was een zeer geslaagde avond met veel lovende woorden van het publiek.

 CompilatieFoto’s met dank aan: Tim Kroes

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen