Archief 2019

We zijn, na de (voor enkelen van ons zeer bewogen) zomervakantie, weer met de gebruikelijke grote Onomatopee-inzet en het welbekende enthousiasme begonnen aan de voorbereidingen van de op stapel staande optredens. Voordat we hier wat meer over vertellen eerst nog even een korte terugblik. Op zaterdag 8 juni 2019 hebben wij deelgenomen aan het Korenfestival Noordwijk. Tijdens dit festival hebben wij twee optredens mogen verzorgen. Ons repertoire bestond ditmaal uit Nederlandstalige nummers en enkele nieuwe Iers/Keltische nummers. In deze editie van het Korenfestival Noordwijk werd samengewerkt met het Nederlands Gebaren Koor. Een bijzondere ervaring om de door ons ten gehore gebrachte muziekstukken begeleid te zien worden door een gebarentolk. We hebben op onze optredens veel positieve, emotionele reacties mogen ontvangen. We kijken tevreden terug op twee mooie optredens.

Korenfestival Noordwijk 2019

Op maandag 17 juni 2019 hebben we een kort optreden mogen verzorgen in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, voorafgaand aan een bijzondere theatervoorstelling over de ziekte van Alzheimer. Kees van der Zwaard liet hierin op een gevoelige, realistische en ook humoristische wijze zien wat dementie betekent voor alle betrokkenen.

Tot zover de terugblik. Nu is het tijd om vooruit te kijken.

Dit jaar zal Vocal Ensemble Onomatopee wederom haar medewerking verlenen aan de viering van Allerzielen in parochielocatie H. Maria Koningin/De Bron in Krimpen aan den IJssel. Deze viering vindt plaats op zaterdag 2 november 2019 (Aanvangstijdstip momenteel nog niet bekend 19:00/19:30 uur?). Bekijk regelmatig onze agenda voor nadere informatie. Iedereen is welkom.

Wat zo langzamerhand een mooie traditie lijkt te worden is: ons Kerstconcert in het Ontmoetingscentrum De Tuyter! Wij garanderen dat ook in 2019 dit Kerstconcert weer een gezellig, warm en muzikaal gezien divers concert gaat worden. Dit jaar zullen er nieuwe Iers/Keltische liederen worden gepresenteerd, naast een aantal prachtige minder bekende en bekende Kerstliederen. Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 14 december 2019. Aanvang 14:15 uur (geschat einde ca. 16:30 uur). Zie t.z.t. onze agenda voor verdere informatie. De kaarten kosten Eur 12,50 p.st. incl. kopje koffie/thee in de pauze. De kaarten zijn binnenkort in de voorverkoop verkrijgbaar a Eur 10,00. Ons vorige concert was binnen een week uitverkocht, dus houdt de site en onze facebook-pagina goed in de gaten. Mocht u nu reeds een reservering willen maken stuur ons dan een email: (jose.tuerlings@gmail.com). De eerste 50 kaarten zijn reeds gereserveerd….

Een tweede – besloten – Kerstconcert staat nog in de planning. Mocht hierover meer bekend zijn, dan zullen we dat melden.

We kijken zelfs al vooruit naar 2020:

Momenteel wordt reeds volop herdacht dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. Onder de titel “Trouw aan je inspiratie” zal Vocal Ensemble Onomatopee op dinsdagavond 23 april 2020 haar medewerking verlenen aan een theatervoorstelling “In Vrijheid”. Ook deze voorstelling zal plaatsvinden in het ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen aan de IJssel. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Zie t.z.t. onze agenda voor nadere informatie.