Repertoire

Van klassiek tot traditioneel maar ook pop, cabaret, musical en R&B, Koor Onomatopee brengt u op alle mogelijke muzikale vlakken in vervoering.

The Promise
In de adventstijd brengen we sinds 2012 ‘The Promise’. Dit is een licht klassiek, musicalachtig werk over de reeks beloftes die God aan de mensheid deed en nakwam. De stukken worden ondersteund door een aantal vertellingen en illustratief beeldmateriaal.

Wat The Promise of Christmas zo bijzonder maakt, is de grote afwisseling van ritme en melodieën die erin naar voren komt. The Promise is een meer dan 45 minuten durend muziekstuk dat in 1990 voor het eerst uitgevoerd werd in Nederland en ongekende reacties losmaakte bij het publiek. De uit elf delen bestaande composities is een ontroerende en machtige getuigenis van het volledige kerstevangelie. Van de ouverture tot de finale wordt Gods plan met de wereld, zijn beloften, de lijn van de geschiedenis waarin die beloften waarheid werden en de hoop die voortkomt uit deze heilsgeschiedenis, beschreven. Treffend is de eenheid tussen woord en muziek in de uitvoering van dit muziekstuk. U zult genieten van melodieën die variëren van ingetogen tot triomfantelijk, ontroerend en feestelijk, die moeiteloos in elkaar overlopen.