Lustrum XI – Kees

onomapatee-34Lustrumstukje van onze tweede tenor en voorzitter Kees

Het zit erop! Het lustrumjaar van Koor Onomatopee is (bijna) voorbij. Wat is het snel gegaan, zo zit je nog volop in de voorbereidingen en nu kijken we in afwachting van de oliebollen terug op een druk maar vooral leuk en succesvol jaar. Een jaar waarin we als groep weer stappen vooruit hebben gezet en waarin we op een aantal momenten boven onszelf zijn uitgestegen.

Wat hebben we veel gedaan; begonnen in maart met een optreden op het REMIX korenfestival in de Rijp, gevolgd door Voices4life, Korenfestival Noordwijk, Krimpen Presents en het Groot korenfestival in Dordrecht afgelopen september – en  overal waar Onomatopee optreedt volgen positieve reacties over het plezier wat we uitstralen, het verfrissende en vernieuwende repertoire en niet te vergeten het enthousiasme waarmee Stephen B. Rothman ons dirigeert. (Foto’s en verslagen vind je hier.)

De korenfestivals zijn leuk om te doen maar waren meer een extra oefening voor de vier hoogtepunten die we als groep in ons lustrumjaar hebben bereikt, het lustrumconcert in juni, de cd-opname in oktober, het kerstconcert op 19 december en niet te vergeten de samenwerking met de Bigband Crimpen in het kader van 75 jaar vrijheid. Stuk voor stuk evenementen waarbij alle dingen die we de afgelopen jaren hebben geleerd werden toegepast. Of het nu ging om zangtechniek, spel, alles uit het hoofd, houding en uitstraling: alle puzzelstukjes moesten op het juiste moment op de goede plaats vallen en dat is niet altijd makkelijk, neem dat van mij aan.

Om dit alles te kunnen realiseren is er naast zang en speltalent ook behoefte aan mensen die beschikken over een dubbele rechtshandigheid, organisatie vaardigheden, kennis van webdesign en DTP , decorontwerp, goede contactuele vaardigheden, een groot netwerk en niet geheel onbelangrijk een forse dosis fantasie. Gezien de reacties van het publiek op de afgelopen concerten kunnen we wel zeggen dat ook deze eigenschappen binnen onze groep aanwezig zijn. Zoals bij een recept voor een bijzonder gerecht geldt ook hier dat alle losse ingrediënten niet vanzelf leiden tot een perfecte smaak en uitstraling van het eindproduct, hiervoor is een goede kok nodig; iemand die weet welk ingrediënt, in welke hoeveelheid een smaak versterkt of juist verfijnt of een extra dingetje toevoegt met als einddoel het gerecht zoals je dat voor ogen hebt. Stephen B. Rothman is al vijf jaar onze “kok”, onze muzikaal leider, inspirator, motivator en als geen ander in staat om met zijn ogenschijnlijk onuitputtelijke energie de lat iedere keer weer een stukje hoger te leggen – en met succes zoals u het afgelopen lustrumjaar heeft kunnen zien en horen.

Het lustrumjaar is voorbij. Op naar het nieuwe jaar waarin ons ongetwijfeld weer nieuwe uitdagingen te wachten staan. Wij hebben er zin in! Dank aan ons trouwe publiek, onze sponsoren en ieder ander die het mogelijk maakt dat wij als Koor Onomatopee kunnen blijven doen wat we leuk vinden, namelijk zingen en entertainen. Namens Koor Onomatopee een GEZOND en MUZIKAAL 2016 gewenst en blijf ons volgen ook in het nieuwe jaar.

PS: Onze cd “The Promise” is trouwens het hele jaar door mooi om naar te luisteren 😉 Voor 10 euro (exclusief verzendkosten) te bestellen via info@kooronomatopee.nl.

Dit bericht is geplaatst in Lustrumverhalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *