70 jaar vrijheid (deel 2)

IMG-20150505-WA0001Op maandag 4 mei mochten we het belevingsconcert met de Big Band Crimpen nog een laatste keer uitvoeren. Dit keer in de aula van het Krimpenerwaardcollege in Krimpen aan den IJssel.

Al vroeg in de middag was de opbouwploeg weer aanwezig om alle apparatuur, instrumenten en andere attributen te installeren in de aula. In vergelijking met de Agnietenkapel waar we de dagen ervoor stonden was deze ruimte ineens immens groot! Er was zelfs een enorme stellage nodig voor de licht-/geluidsman om de lampen goed af te stellen. Het gaf ons ook de ruimte om de films en plaatjes (met dank aan onze eigen sopraan Monica) nu op een groot beamer-scherm te tonen, waarop ze toch veel beter uit de verf kwamen. Over verf gesproken, we konden ook eindelijk onze vers geschilderde zwarte Onomatokisten uitproberen. Voor sommigen stonden ze wellicht wat in de weg met het opbouwen, maar tijdens de gedichten gaven deze mini-podia een bijzonder gaaf effect aan de hele setting.

Na een laatste korte doorloop met alle artiesten en de regisseurs (het geluid was weer heel anders hier) en natuurlijk twee minuten stilte vanwege de dodenherdenking begonnen rond half negen de eerste gasten binnen te druppelen. Om 21:00 opende de burgemeester(es?) de avond met een mooie speech over herdenken en het vieren van de vrijheid. De openingsscène vond wederom plaats op een verhoging, dit keer op de vide rechts van de zaal. Een van de toeschouwers vroeg mij later waar die acteurs waren gebleven die zo’n bijzondere scène hadden neergezet aan het begin van de show, maar dat waren wij dus zelf! Wat een compliment.

En toen was het ineens klaar. Wat een heftige paar dagen waren dat zeg, het leek bijna wel werk! Maar dan wel heel leuk en voldoenend werk, want wat was dit een gaaf project zeg! Of we volgend jaar nog uit gaan breiden en of jullie ons nog vaker met de BBC zullen zien kunnen we nog niet met zekerheid zeggen (we hebben ook altijd zoveel plannen/dromen), maar we houden jullie sowieso op de hoogte. Wij hebben in ieder geval erg veel genoten (en geleerd) van dit project en we weten inmiddels het publiek ook. We stonden zelfs in de krant de dag erna! Heel erg bedankt voor alle support en zeker ook aan iedereen die deze concerten mede mogelijk hebben gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *