Voices4Life 2015 benefietconcert

Onopatopee-19Op zondag 26 april waren we aanwezig op het benefietconcert van Voices4Life in het Isala Theater. Op deze dag kwamen een stuk of 15 koren samen om geld in te zamelen voor de Hersenstichting en natuurlijk om mooie muziek ten gehore te brengen.

De organisatie zat erg strak in elkaar en echt overal was aan gedacht. Eerst kregen we een ruimte toegewezen met piano om op te warmen en in te zingen. Vervolgens werden we naar onze eigen kleedkamer geleid waar wij ons als heuse celebrities konden klaar maken voor de fotoshoot. Daarna was er nog gelegenheid om de laatste dingen door te spreken, elkaar op te peppen en de nodige slokjes water te nemen. Als tweede koor van de dag mochten wij vervolgens het podium op. Met een vloeiende introductie (waarom hebben mensen toch zo’n moeite met onze naam?) streden wij het podium op, gewapend met een prachtig diverse setlist. We hebben een half uur lang ontzettend fijn gezongen en genoten van onze kleine stukjes theaterspel. Vanuit het publiek hebben we later deze dag ook heel veel goede reacties gehad. Hier vind je de foto’s die gemaakt zijn door de fotograaf.

Nadat we het half uurtje vol gezongen hadden vertrokken we naar het huis van onze eerste bas Wim waar koffie/thee, erwten-/tomatensoep en broodjes knakworst klaarstonden. Wil en Kees (het bestuur) gingen daarna met twee andere leden terug naar het theater om Onomatopee te vertegenwoordigen tijdens de verdere optredens. Diverse koren passeerden de revue met verschillende soorten muziekstijlen. Leuk om de diversiteit binnen de koren te zien en dan meteen te ervaren dat wij als Onomatopee zeker niet onder doen! Maar na enkele koren beluisterd te hebben werden de oren een beetje ‘korenmoe’ en gingen Kees en Wil een hapje eten om daarna Wim en onze tweede tenor Merleyn op te vangen die mee zouden zingen bij het slotnummer. Nadat de eindopbrengst (€6.938,72!) bekend werd gemaakt, stroomde het podium vol met koorleden. Dit werd een feestelijk gebeuren. Wim en Merleyn klommen op het podium en voegden zich tussen de andere koorleden (twee van ieder koor). Onze mannen in oranje gekleed zongen uit volle borst mee en zelfs de polonaise werd niet overgeslagen! Kedengedeng, Het kleine café, De meeste dromen zijn bedrog en Een eigen huis knalden door de zaal en de mannen knalden mee!

Al met al een leuke afsluiting van een zeer geslaagd benefietconcert.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *