ReMix Korenfestival De Rijp

Rijp2Vorige maand was ons eerste korenfestival van het jaar. Dit vond plaats in het kleine dorpje De Rijp, dat ligt ergens helemaal in de gemeente Alkmaar. Een leuk uitje voor ons koor dus en vooral een goede mogelijkheid om onze nieuwste nummers eens te oefenen op een podium. Het korenfestival werd gehouden in een bijzonder hotel met heel veel oude spulletjes en een mooie grote zaal voor de optredens.

Wat voor ons toch wel weer heel opvallend was, is dat wij heel anders zijn dan de meeste koren. Met z’n tienen zijn we toch maar een heel klein clubje, zeker vergeleken met die koren van 40 man of meer. Dit houdt uiteraard geen verband met de hoeveelheid geluid die wij kunnen produceren, want daar is niks mis mee! Ook ons repertoire is vaak net iets anders dan de meeste andere koren (er waren vooral een hoop pop-koren). Mede dankzij de schrijfkunsten van onze dirigent Stephen B. Rothman kunnen wij altijd een gevarieerd en origineel programma ten gehore brengen.

Zoals verder op de foto te zien is vinden we het leuk om soms wat meer met theateraspecten te spelen. Ook dit jaar zijn we daar hard mee bezig. Of de parapluutjes blijven is nog niet zeker, maar we zullen voor ons lustrum de komende tijd zeker nog groots uitpakken. Houd onze agenda goed in de gaten, want er komt een hoop leuks aan! Over iets meer dan een week zijn we al weer te vinden in het Isala Theater in Capelle voor een benefietconcert bij Voices4Life.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *