De laatste optredens van 2016

Zaterdag 17 december was het dan eindelijk zover: ons concert in De Bron!

We waren om 12.00 uur aanwezig om de boel op te bouwen; de één was druk bezig met het tafeltje bij de ingang, de boekjes, de inwendige mens, de ander stond te plukken aan een kerstboom, weer iemand zat verdiept in haar laptop, dozen met monitoren werden uitgepakt, apparaten met elkaar verbonden, de akoestiek werd op verschillende plaatsen getest, lichten gingen aan en uit, schermen omhoog en omlaag, kortom het was een drukke bedoening.
Toen dit allemaal was geregeld werd er ingezongen en nog een aantal stukjes uit de muziek bekeken en geoefend. Daarna trokken we ons nog even terug om wat te eten en te drinken.
In de gang en de zaal werd het geroezemoes luider en luider, mensen bleven binnen komen en de kerk zat lekker vol; meer dan 150 mensen mochten we verwelkomen.
Toen was het tijd en begon het optreden. Voor de pauze The Promise; wow! Wat ging dat goed! Werkelijk alles klopte; de flow, de energie, de timing.. Het was onze mooiste Promise tot nu toe!
Even bijkomen in de pauze, een aantal cd’s verkocht. (Heeft u dit gemist? Geen probleem, we hebben er nog wel een paar) en door naar de tweede helft; de samenzang, afgewisseld met liedjes uit ons kerstrepertoire.
En wat een enthousiast publiek hadden we! Men zong luidkeels alles mee en er kwamen spontaan dames Wil helpen toen bleek dat ze in haar eentje de lead van ‘De Herdertjes lagen bij nachte’ moest zingen.
De tijd vloog om en voor we het wisten hadden we ons laatste nummer ‘We wish you a merry Christmas’ alweer gezongen.
Na het applaudisseren en de buiging kwam er nog iemand met een speciaal verzoek; ‘Willen jullie “Ere zij God” zingen?’ Natuurlijk wilden we dat en de hele kerk zong uit volle borst met ons mee! Kippenvel! Een mooi einde van een prachtige, bijzondere, grappige en ook ontroerende middag! Dank voor alle mooie complimenten.

Maar…. daarmee was het voor VEO nog niet gedaan; er stond nog een gastoptreden in de avond op de planning.
Dus snel alles afbreken, inladen, weer uitladen en op naar de soep met broodjes.
Daarna op snel naar het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek om het concert van popkoor ‘Topaz’ als gastkoor op te luisteren met onze gezellige kerstnummers.
Het Cultuurhuis bleek een mooi nieuw gebouw met oa een bibliotheek, een restaurant en een grote zaal, compleet met podium, licht en geluid.
Ook dit optreden was een succes en met applaus, lovende woorden en een bloemetje voor de dirigent togen we vermoeid maar tevreden weer huiswaarts. Wat was het een mooie dag!

Op 21 december zongen we ’s middags in de IJsseldijkkerk in besloten gezelschap en sloten we daarna, als groep het jaar af met een gezellig etentje.
Mochten we u voor de feestdagen niet meer zien dan wens ik u, namens ons allen hele fijne, gezellige, liefdevolle feestdagen- en een heel voorspoedig, gezond en muzikaal nieuw jaar toe!
Graag tot ziens in 2017!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *