Oefenweekend maart 2014

De tel zijn we inmiddels kwijt, maar het was weer tijd voor het lenteweekend in hotel ARA voor een weekend lang oefenen en natuurlijk lekker eten. Gelukkig hadden we het oefenweekend dit maal niet gepland in het weekend dat de zomertijd ingaat, want dan hadden we natuurlijk een uur minder kunnen slapen. En die slaap hebben we vaak echt wel nodig.

Op vrijdagavond rond 18:30 was iedereen aanwezig in het hotel en konden we de drukke werkweek van ons afschudden met menu A. De saladebar was uiteraard weer een groot succes. Na het eten was het tijd om wat liedjes te zingen in de Merwedezaal. Vooral de nummers die we vrijdag de 28e van maart op het Libanon mee zullen zingen stonden deze avond op het programma.

Het eerste dagdeel van de zaterdag was (na een ontbijtje met een eitje) gereserveerd voor het doen van speloefeningen, in combinatie met zingen natuurlijk. Dit bracht hilarische momenten met zich mee, die ik helaas niet hier kan verklappen. Het is de bedoeling dat we de komende tijd meer theater in de uitvoering zullen verwerken, waar deze oefeningen ons goed bij helpen. Hopelijk kunnen we daar op Koningsdag al wat van laten zien, maar natuurlijk ook met de kerst.

Na een stukje worteltjestaart van Merleyn hadden we twee uurtjes over om even iets voor onszelf te doen: denk aan een wandeling langs de Maas, synchroonzwemmen in het zwembad of gewoon een lekker dutje. Gelukkig (voor ons) bleek vervolgens bij het avondeten dat het concert waar Esther en Leslie heen zouden gaan niet doorging. Dit betekende dat Leslie snel nog even een gitaar moest lenen om een nummer in te studeren na het eten. De zaterdagavond was het namelijk tijd voor een heuse bonte avond! En bont hebben we het gemaakt.

Het was een zeer diverse avond waarin we hard moesten lachen om geweldige nummers zoals een liefdesduet, een fluitconcert van onze eigen Berdien Stenberg, een geweldige uitvoering van “een wereld zonder jou” en het tietenlied. Maar ook minder-muzikale stukken kwamen aan bod zoals een monoloog over een kabouter, een voorgedragen verhaal van Annie M. G. Schmidt en een zelfgeschreven sketch “De Pianist” door onze voorzitter. En naast hilarische stukken waren er ook mooiere stukken te horen zoals een moeder-zoon duet, een autobiografisch verhaal van onze penningmeester, een vriendenduet en zelfs – jawel – het Ave Maria! Niet ondanks alle acteer- en zangoefeningen een zeer geslaagde bonte avond.

Zondag hebben we ons geconcentreerd op weer een ander lopend project: de King’s Singers. Dit zijn vooral  close-harmony nummers. Na het instuderen van zulke ingewikkelde stukken lijken stukken die we voorheen ingewikkeld vonden ineens prima haalbaar. En worden soms zelfs ‘Vader Jacob’-gemakkelijk. Met frisse zin kijken we dan ook uit naar de komende tijd om meer oud repertoire op te halen, de uitdaging van de King’s Singers aan te gaan en om met het theateraspect aan de slag te gaan. Het was een zeer productief, maar ook erg gezellig weekend. Wederom heel erg bedankt voor het ARA, tot ziens in de herfst!

Dit bericht is geplaatst in Oefenweekenden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *