Oefenweekend maart 2013

17 maart 2013

Wat weer aan de beurt was, was ons twee jaarlijkse Onomatoweekend! Voor alweer de 6e keer togen we naar Hotel Ara in Zwijndrecht. Volgens de inmiddels vaste volgorde druppelden we binnen, mooi op tijd om, na een kleine opfrisbeurt om 18:30 aan het diner te kunnen beginnen. Natuurlijk stortten enkelen van ons zich wederom, na de bestelling gedaan te hebben, op het saladebuffet, repeterend roepend: Dit wil ik thuis ook! Na het diner, zo rond 21:00 studeerden we en passant nog even een compleet nieuw Nederlandstalig nummer in om vervolgens tegen 23:00 ons mandje voor de eerste nacht op te zoeken. Snel slapen want om 08:30 de volgende ochtend wachtte ons het heerlijke ontbijt alweer!

We stortten ons vervolgens verder op het Nederlandstalig repertoire en oefenden alvast een aantal mis en scènes (tja, je bent een theaterkoor of niet natuurlijk). Zo rond een uur of 17:00 was de spreekwoordelijke koek even op en was het tijd voor een powernap dan wel opfrisbeurt al dan niet wekend in de riante badkuip. Vervolgens vol vreugde weer naar de dinerzaal om onze smaakpapillen te verwennen met menu B. Daarna weer verder met het studeren van de nummers. En ja u raadt het al, rond 23:00 wederom het bed in.

De volgende ochtend weer gezamenlijk ontbijten [met enige vertraging dit keer; één van de leden had zich een beetje vergist in de ontbijttijd] om daarna nog even de Engelstalige nummers op te poetsen want tja die moet je ook bijhouden natuurlijk en… niet te vergeten, na drie maanden nog even The Promise uit de losse pols gezongen; en dat ging verrassend goed! (Nou ja,verrassend.. Eigenlijk was het geen verrassing.) Rond 14:00 waren we moe maar voldaan en zat het weekend er weer op! Zo snel ging het weer voorbij! We hebben wederom een grote stap kunnen maken met elkaar! En, al waren we moe en voldaan, toch merkten we ook dat het harde repeteren van de afgelopen jaren ons geen windeieren heeft gelegd; zo uitgeput als de vorige keren waren we zeker niet dit jaar!

Dus mensen, aanbidders en fans van Onomatopee: houdt ons allen goed in de gaten want het wordt weer heel bijzonder en mooi!

archief 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *