Oefenweekend oktober 2011

30 oktober 2011

Vrijdag 28 oktober 2011 vertrokken we voor een “kerst” oefenweekend, richting Zwijndrecht. Daarbij waren ook twee nieuwe leden aanwezig, Carmen (alt) en Marja (sopraan), die we dan ook van harte welkom heten. Nu zijn we bijna compleet, we zijn nog op zoek naar een bas om Koor Onomatopee echt helemaal compleet te maken. Om 18.30 uur zijn we begonnen met een overheerlijk diner om vervolgens te eindigen met een grand dessert. Met een goed gevulde maag begon de eerste avond repeteren. Van 20.00 uur tot 22.30 uur werd alles in het werk gesteld om ons in de kerstsfeer te krijgen. Oude bekende nummers werden opgepoetst en er werd een aanvang gemaakt met het instuderen van een aantal prachtige, gearrangeerde nieuwe nummers. De tijd vloog voorbij en om 22.30 uur werd er opgebroken om nog een drankje te gebruiken in de suite van Merleyn en M. We konden tevreden de eerste avond afsluiten en ons bed opzoeken, om na een goede nachtrust ons op een nieuwe repetitiedag te storten.

Op zaterdagmorgen 29 oktober verzamelden we ons in het restaurant voor een uitgebreid ontbijt buffet, waar we goed gebruik van hebben gemaakt. Wederom met een goed gevulde maag vertrokken we om 9.30 uur naar de zaal en nadat alles neergezet was, konden we verder met de nieuwe kerstnummers Christmas Pipes, The Wexford Carol en It’s a Birthday. We waren zo bezig met het instuderen wat erg goed ging waardoor we de lunch hebben overgeslagen en pas om 16.00 uur besloten te stoppen. Direct daaraan gekoppeld werd er afgesproken dat we vroeg zouden dineren niet alleen omdat de lunch overgeslagen was maar ook omdat Stephen een verrassing voor ons had, die om ongeveer 20.00 uur zou komen. Er was echter geen ruimte om even uit te rusten, want er stond een fotosessie op het programma. De nieuwe kerstoutfit moest op de gevoelige plaat vastgelegd worden, zeker omdat de kerstmarkten promotiemateriaal van ons willen ontvangen. Dus allemaal naar de kamers, verkleden in de rode outfit en op de foto, verkleden in de zwarte outfit en op de foto en het resultaat is weer fantastisch. (zie foto’s hieronder). Het lijkt er misschien op dat we niets anders gedaan hebben dan gegeten, gezongen, gegeten, geslapen, gegeten, gezongen enz enz. Dat klopt natuurlijk want dat is waar zo’n oefenweekend uit bestaat. Om hier een verandering in te laten plaats vinden had Stephen, zijn collega Ellen (drama docent) bereid gevonden om eens iets anders te doen dan zingen of te eten. Dat hebben we geweten, pijn in de buik (niet van het vele eten) maar van het lachen. Heeft u wel eens geprobeerd om in een kring te gaan staan en dan het simpele liedje “op een klein stationetje” te zingen, maar niet met elkaar. Nee, iedereen in de kring zingt één woord van het liedje en het is de kunst om het liedje zo soepel mogelijk te laten lopen, hilariteit ten top. Of wat dacht u van om met lichaamstaal een boze, verlegen, verdrietige of uit de hoogte persoon te spelen. We hebben mogen proeven van al deze technieken en we denken dat we er veel van hebben geleerd, maar zeker nog niet uitgeleerd zijn. Ellen mag dus wat ons betreft nog eens terug komen. De tijd vloog om en de tijd vloog ook terug, want de wintertijd ging weer in. Dit betekende niet dat we een uur extra konden zingen maar het betekende voor vele een extra uur slapen! Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt en wat betreft Koor Onomatopee was het om 23.00 uur stil in de kamers.

Zondag 30 oktober hadden we van de 34 kerstnummers nog twee nummers niet gezongen en daar moest verandering in komen. Er werd een start gemaakt met deze twee nummers, om vervolgens toch de nieuwe nummers nog eens door te zingen. Om het lijstje compleet te maken stond ook Silent night, in close harmony, nog op het programma. Een prachtig nummer waar we kippenvel van kregen en niet alleen omdat het zo prachtig klinkt. Dit werd mede veroorzaakt doordat het erg moeilijk is, omdat de tonen zo dicht bij elkaar liggen dat als er maar iets niet de juiste toon gezongen wordt het kippenvel veroorzaakt. Om 12.00 werd de stekker uit het stopcontact getrokken, wat betekende dat er geen geluid meer uit de piano kwam en we onze spullen naar de auto’s brachten om terug te kijken om een zeer gezellig en goed weekend.

Winterfair Ahoy, lichtjes voor Sophia, kerstmarkten Dordrecht en Arnhem, de vrijwilligers van het Libanon lyceum en het kerstdiner in ontmoetingscentrum Facet. Koor Onomatopee komt eraan met een prachtig, afwisselend kerstprogramma !!!

← archief 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *