Nieuwsbericht van de meubelmaker

22 februari 2011

23012011091

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de vervolgconcerten van Koor Onomatopee. Naast nieuwe muziek is er ook nagedacht over hoe met Onomatopee meer te doen dan zingen alleen. Stephen wilde wel iets met blokken. Een idee was geboren, nu nog effe doen!

Na het maken van wat schetsen werden de eerste modellen gemaakt van hout en karton. Het houten model werd al snel aan de kant geschoven omdat het in deze vorm te lastig te vervoeren zou zijn. De kartonnen versie zag er een stuk beter uit; nu nog kijken of het uitvoerbaar is.

In overleg met Stephen werden de maten wat aangepast, we moeten tenslotte wel zonder blessures de blokken op en af kunnen en niet geheel onbelangrijk, de benen en kleding van de dames moeten wel heel blijven. Op dit moment worden de ideeën vertaald naar een “blok” op schaal voordat we overgaan tot de productie op ware grootte.

Een volgend vraagstuk was of er licht in kon. Dit kan inderdaad, zelfs een lichtkrant behoort tot de mogelijkheden. Uitgezaagde logo’s, kunststoflicht, reflecterende zijwanden; alles kan. Nu nog even kiezen wat we wel en wat we niet gaan toepassen en zoeken naar sponsors of fondsen, want realisatie van deze technieken op ware grootte geven een iets ander kostenplaatje.

De vraag of de “ blokken”  in de auto van Merleyn passen moet ik ook nu nog even onbeantwoord laten aangezien de maten na de presentatie van het model op schaal een beetje zijn aangepast, ze zijn groter geworden, in plaats van 60x60x40 gaat de voorkeur nu uit naar een maatvoering 80 x 80 x 40 en dat heeft gevolgen.

Zwaarder materiaal moet worden aangeschaft, de stroomvoorziening moet ook hier weer op worden aangepast en dat allemaal om de fabricage van de nieuwe grotere blokken van zwaarder en dikker multiplex mogelijk te maken. Maar ook dit is allemaal goed gekomen, het multiplex voor het eerste blok is binnen dus: we kunnen aan de slag.

← archief 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *