Lichtjes voor Sophia 2011

14 december 2011

Om 16.00 uur werden wij hartelijk welkom geheten door Mandy Verburg van de Vrienden van Sophia. De hal was inmiddels volgestroomd met kinderen, gasten en verplegend personeel, die verwend werden met een optreden van Edsilia Rombley. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam was ook aanwezig. Hij zou later samen met Edsilia Rombley het startsein te geven voor de actie “Lichtjes voor Sophia”. De actie geeft mensen de gelegenheid om een lichtje te kopen a 5 euro per stuk waarvan de opbrengst besteed zal worden aan een nieuw MRI-apparaat.

Om 16.30 uur verlieten wij met elkaar de hal van het Sophia Kinderziekenhuis om naar de kerstboom te gaan. Daar zong Onomatopee “Winter Snow”, wat gelukkig niet heeft geleid tot een sneeuwbui, wel stond er een stevige wind. Met één druk op de knop van Edsilia, Burgemeester Aboutaleb, een oud-patiënte van het Sophia Kinderziekenhuis, de voorzitter van de Vrienden van Sophia en een afgevaardigde van Generation-R werd met een kraan één lichtje op de top gezet waardoor alle lichtjes werden ontstoken.

Alle gasten werden daarna uitgenodigd om een drankje te komen drinken en erwtensoep te komen eten in de hal van het Ronald McDonald huis, onder genot van de feestelijke klanken van koor Onomatopee.

archief 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *