Kerstmarkt Dordrecht 2011

17 december 2011

Düsseldorf, Keulen, Londen, overal zijn er kerstmarkten, maar wist u dat Dordrecht een van de gezelligste kerstmarkten heeft? Afgelopen weekend was de hele binnenstad van Dordrecht versiert met lichtjes en stonden er veel kraampjes waar allerlei leuke kerstartikelen te koop werden aangeboden. Er werd glühwein, chocolademelk met of zonder slagroom geschonken en de inwendige mens werd ook niet vergeten.

Broodjes zuurkool, hamburgers en verschillende vormen van patat werden aan de man gebracht. Er werden prachtige ijssculpturen gepresenteerd en daarnaast kon je ook getuige zijn hoe zo’n sculptuur gemaakt werd. Op verschillende plaatsen op de kerstroute werd het publiek verrast met muziek. Big Bands, Charles Dickens ensembles en koren lieten de prachtigste liederen horen. Zo ook aan de Vismarkt.  Vis was van oudsher een belangrijke voedselbron. Veel water rondom de stad zorgde voor volop aanvoer van met name zalm en steur uit de nog niet vervuilde rivieren. Ook zeevis zoals bot en schol werd verhandeld met name op markt aan de Visstraat.

Alleen de stad Dordrecht had namelijk in Zuid Holland het recht om vis op de markt te verkopen.  Dat het hier “Vischmarkt” heet is dus niet zo toevallig. U begrijpt: een prachtige ambiance waar Onomatopee zijn kerstliederen ten gehore kon brengen. Vanaf 13.45 stonden Onomatopee daar op het programma. De plek lag langs de kerstmarkt route en veel schuifelende mensen namen van de gelegenheid gebruik, om met een beker glühwein of chocolademelk, even te luisteren naar de warme klanken. De weergoden bleven ons goed gezind want ondanks de gure wind bleef het droog en tegen kou kun je je tenslotte kleden. Afwisselend met een Big Band trad Onomatopee vier maal een half uur op. Onze complimenten gaan uit naar de organisatie en de stagemanagers die er zorg voor hebben gedragen dat alle wisselingen prima en strak verliepen en dat wij, ondanks de kou, verwarmd werden door een kachel.

Op deze manier was Onomatopee opnieuw in staat om alle harten te verwarmen en de mensen met een kerstgevoel richting huis te laten gaan. Wij hebben een heerlijke dag gehad en spreken nu al de hoop uit dat we ook volgend jaar weer acte de présence kunnen geven.

archief 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *