Kerstconcert Hillegondakerk

17 december 2010

Vrijdag 17 december begon wit, maar toch waren er nog grijze plekken te ontdekken. Koning Winter had toegeslagen en de voorspellingen waren dat hij die dag nog vele malen van zich zou laten horen. Dat klopte inderdaad, een groot deel van de dag heeft het gesneeuwd.

Een prachtig decor maar minder prettig voor al die mensen die kaartjes hadden gekocht om het kerstconcert bij te wonen en uit vele delen van Rijnmond en van verder moesten komen. De afmeldingen stroomden dan ook binnen, mede ook door het feit dat er een weeralarm was afgekondigd, die voorspelde dat het na 19:00 uur wel zes uur aaneen zou gaan sneeuwen. Vele gasten bedachten zich en gaven aan dit risico niet te willen nemen. Zeer begrijpelijk overigens, ook de leden van het koor zouden niet willen dat er onnodige risico’s genomen zouden worden.

Gelukkig voor het koor hebben toch nog een aantal gasten de rit gewaagd en stroomden er langzaam aan toch nog ca 70 gasten binnen. Het concert kon daarom gewoon om 19:30 uur van start gaan. In een prachtig verlichte kerk, waar de kroonluchters, voorzien van tientallen kaarsen, schitterde in de ruimte. Na het eerste lied Angels from the realms of glory was de toon gezet. Vele prachtige liederen passeerden de revue en brachten de gasten in de kerstsfeer. Het eeuwenoude kerstverhaal werd prachtig voorgedragen door onze alt, Wil Odijk en het verhaal werd ondersteund door passende kerstliederen. Verder klonk er prachtige harpmuziek door de kerk, gespeeld door Harriëtte Katzman-Hartkoorn en haar leerlingen.

Een aantal liederen werden samen met het koor Divertimento ten gehore gebracht andere liederen werden door koor Onomatopee gezongen Binnen het koor Divertimento bevinden zich enkele engeltjes die met z’n zessen, twee close harmony nummers, zongen t.w. Silent Night en White Christmas. Ook kwamen Rudolph en Santa Claus weer langs om het complete plaatje neer te zetten.

Voor diegene die aanwezig waren op dit concert, weten dat onze muzikaal leider en dirigent een vreemde, maar zeer duidelijke manier heeft om onze aandacht te houden. Voor diegene die niet aanwezig waren: hij zet een lied gewoon in, alleen voor de leden wel in een verkeerde toonsoort en de paniek en daarna de ontspanning is een feit. Grote hilariteit, maar wel weer bij de les en wat nog belangrijker, we konden weer lachen. Want serieus zijn is goed, maar zo gespannen en geconcentreerd dat we niet kunnen genieten is iets van Stephen niet wil. Het lukte hem met deze actie om alle leden weer te laten genieten van dit prachtige concert.

Om 22:15 uur stierven de laatste klanken van ‘We wish you een merry Christmas’ langzaam uit, gevolgd door een daverend applaus. Trots, tevreden en zeer blij hebben we dit concert, waar we een aantal maanden naar toe hebben geleefd, afgesloten en gaan we nu allemaal genieten van de “witte” kerstdagen. Bij de kerstvideo’s is een vijftal video’s van deze avond te vinden.

De leden van Koor Divertimento en Koor Onomatopee wensen u allen fijne kerstdagen en een gezond 2011!

archief 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *